Wordt u medeorganisator van de Schrijfgroep Amnesty Heerde?

Wordt u medeorganisator van de Schrijfgroep Amnesty Heerde?

Taak · 2–4 uur
Heerde, Gelderland, Nederland
Sociale rechtvaardigheidGender gelijkheidReligie
Activiteit Delen
Amnesty International Heerde
#82627
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Amnesty-International-Heerde/activiteiten/Wordt-u-medeorganisator-van-de-Schrijfgroep-Amnesty-Heerde/82627 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting


De Werkgroep Amnesty Heerde is op zoek naar een medeorganisator voor het ondersteunen en aansturen van de Schrijfgroep.

Uitgebreide omschrijving

De Werkgroep Amnesty Heerde is op zoek naar een medeorganisator voor het ondersteunen en aansturen van de Schrijfgroep. Deze groep – bestaande uit circa 45 leden – maakt zich maandelijks sterk voor het verbeteren van mensenrechten via het handmatig schrijven van brieven aan overheden.

De groep wordt aangestuurd door slechts een paar vrijwilligers cq coördinatoren. Deze vrijwilligers zoeken ondersteuning.


Wat houden de werkzaamheden van deze coördinatoren in?

De leden van de Schrijfgroep worden 10 keer per jaar voorzien van een set van 3 voorbeeldbrieven, bijbehorende gefrankeerde enveloppen en informatie over de personen voor wie men actie voert.

Als coördinator zorgt U voor het laten kopiëren van de setjes en samen met de overige coördinatoren zorgt u voor verdere verspreiding. Gemiddeld wordt U 3 tot 4 keer per jaar voor dit klusje ingeroosterd; en het kost U circa 2 tot 3 uur per keer.


Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Amnesty International Heerde

Welkom bij Amnesty Heerde
Amnesty International is een onafhankelijke wereldwijde beweging die werkt voor de vrijlating van gewetensgevangenen, eerlijke processen binnen redelijke termijnen voor alle politieke gevangenen, afschaffing van marteling en van de doodstraf en die zich verzet tegen buitenrechtelijke executie en 'verdwijning'.
Amnesty International opereert onafhankelijk van enige overheid, politieke of religieuze stroming en wordt door vrijwillige bijdragen gefinancierd. Amnesty International heeft raadgevende bevoegdheid bij onder meer de Verenigde Naties.