Skip Sidebar

Over ons

Afdeling Oost-Veluwe organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. Wij zijn actief in Heerde en daarnaast ook in de gemeenten ...

OuderenZorgWelzijn
Deel
Alzheimer Café Heerde

Alzheimer Café Heerde

Workshop · 5 apr 2023, 13:30 - 15:00
Griftstraat 8, 8181 VZ Heerde, Nederland
OuderenZorgWelzijn
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop.
Deel workshop
Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe
#63730
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Alzheimer-Nederland-afdeling-Oost-Veluwe/activiteiten/Alzheimer-Cafe-Heerde/63730 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Alzheimer Café is de plek waar dementie bespreekbaar wordt gemaakt.

Uitgebreide omschrijving

In gesprek van mens tot mens bij Alzheimer Café Heerde


Op woensdagmiddag 5 april van 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) tot plm 15.00 uur komt Egbertina Tessemaker (geestelijke verzorger bij Viattence) om met de bezoekers in gesprek te gaan over het thema rouw en verlies bij dementie. Geloofskwesties kunnen hierbij aan de orde komen, maar zijn niet het uitgangspunt van deze bijeenkomst.


Na de diagnose dementie worden mensen zich bewuster dat het leven eindig is. Er begint langzaamaan een periode van afscheid nemen. Afscheid van vaardigheden, toekomstplannen en gewoontes die altijd zo vanzelfsprekend leken. Voor mantelzorgers en mensen met dementie start hierdoor een rouwproces. Vaak zelfs zonder dat u dat beseft. Hoe houdt u uzelf staande in dit rouwproces en mag u uzelf toestaan om te rouwen bij het leven?


Egbertina gaat met de bezoekers over dit onderwerp in gesprek en zal ook vertellen wat het Centrum voor Levensvragen eventueel voor u kan betekenen.


In het Alzheimer Café hoor je ook ervaringen en tips van anderen. Bezoek vrijblijvend een keer het Alzheimer Café (elke 1e woensdag van de maand, wisselend avond en middag) op locatie De Heerd, Griftstraat 8 te Heerde. U zult ervaren dat het de moeite waard is.

Hoe kom ik er?

De Heerd, Griftstraat 8 te Heerde
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop.
Deel workshop

Over Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe

Afdeling Oost-Veluwe organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. Wij zijn actief in Heerde en daarnaast ook in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem en Voorst.