Skip Sidebar

Over ons

Museum Geelvinck is al meer dan dertig jaar een historisch-huismuseum. Gevestigd op de bescheiden buitenplaats Huize Kolthoorn, het atelierhuis van het kunstenaarsechtpaar Jan & Hedwig Kleintjes-van ...

Kunst & cultuurNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Deel
Bezoekersontvangst en rondleidingen geven op Huize Kolthoorn

Bezoekersontvangst en rondleidingen geven op Huize Kolthoorn

Project (Tijdelijk) · 4–5 uur/week
Kamperweg 23, 8181 CS Heerde, Nederland
Kunst & cultuurNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Museum Geelvinck
#63909
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Museum-Geelvinck/activiteiten/Bezoekersontvangst-en-rondleidingen-geven-op-Huize-Kolthoorn/63909 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Deze zomer willen wij weer elke zaterdag rondleidingen aan kleine groepen (8 personen) geven door het atelier en de tuin van het museum op Huize Kolthoorn.

Uitgebreide omschrijving

De buitenplaats Huize Kolthoorn geniet vooral bekendheid als het atelierhuis van het kunstenaars echtpaar Jan en Hedwig Kleintjes-van Osselen. De fraaie tuin was voor hen beiden een bron van inspiratie. Vandaag de dag – zeg maar een eeuw later – ademt huis en tuin nog steeds te sfeer van weleer.


Afgelopen zomer (2020) hebben wij in het kader van de tentoonstelling over Jan Kleintjes op Villa Jacoba (Heerder Historische Vereniging) enkele rondleidingen door atelier en tuin georganiseerd. Dat was een dermate groot succes, dat wij er komende zomer mee willen doorgaan. Van juni t/m september willen wij elke zaterdag twee rondleidingen met groepen van 8 bezoekers organiseren.


Wij zoeken vrijwilligers om te helpen de bezoekers te ontvangen, rond te leiden en de nazit met koffie en thee te organiseren.


Wij verwachten niet, dat u deze zomer echt iedere zaterdag helpt. Graag verdelen wij de werkzaamheden. Het is leuk om bezoekers te ontvangen en naar hun zin te maken. Spreekt dit u aan, neem dan contact met ons op.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Heerde Activiteiten > Museum Geelvinck > Bezoekersontvangst en rondleidingen geven op Huize Kolthoorn

Over Museum Geelvinck

Museum Geelvinck is al meer dan dertig jaar een historisch-huismuseum. Gevestigd op de bescheiden buitenplaats Huize Kolthoorn, het atelierhuis van het kunstenaarsechtpaar Jan & Hedwig Kleintjes-van Osselen, bewaren wij een brede collectie. De tuin van Huize Kolthoorn was voor hen een belangrijke bron van inspiratie en wij doen ons best deze in oude glorie te herstellen. Naast onder meer ruim vijftig werken van hun hand, beheert ons museum de omvangrijkste Nederlandse collectie historische piano's uit de 18e en 19e eeuw. Wij organiseren (piano)concerten door het hele land. Ook het Basjkierenmonument 1813 met het ruiterbeeld in Veessen en de Benckendorff-sculptuur in Wijhe is een initiatief van ons museum.