Boeken catalogiseren

Boeken catalogiseren

Structureel werk · 2–3 uur/week
Kamperweg 23, 8181 CS Heerde, Nederland
Kunst & cultuurNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Museum Geelvinck
#63912
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Museum-Geelvinck/activiteiten/Boeken-catalogiseren/63912 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Muziekbibliotheek catalogiseren en op de website zetten.

Uitgebreide omschrijving

Museum Geelvinck beschikt over een uitgebreide bibliotheek. Onderdeel daarvan is ca. 25 meter met boeken over muziekinstrumenten en muziek (met name gerelateerd aan de piano). Daarnaast hebben wij dozen vol met bladmuziek. Recent is eveneens de bibliotheek van de Nederlandse tak van EPTA (European Piano Teachers Association) onder ons beheer gekomen. Deze bibliotheek is reeds grotendeels gecatalogiseerd, maar nu nog onze eigen bibliotheek. Wie kan ons daarmee helpen?!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Museum Geelvinck

Museum Geelvinck is al meer dan dertig jaar een historisch-huismuseum. Gevestigd op de bescheiden buitenplaats Huize Kolthoorn, het atelierhuis van het kunstenaarsechtpaar Jan & Hedwig Kleintjes-van Osselen, bewaren wij een brede collectie. De tuin van Huize Kolthoorn was voor hen een belangrijke bron van inspiratie en wij doen ons best deze in oude glorie te herstellen. Naast onder meer ruim vijftig werken van hun hand, beheert ons museum de omvangrijkste Nederlandse collectie historische piano's uit de 18e en 19e eeuw. Wij organiseren (piano)concerten door het hele land. Ook het Basjkierenmonument 1813 met het ruiterbeeld in Veessen en de Benckendorff-sculptuur in Wijhe is een initiatief van ons museum.