Skip Sidebar

Over ons

Museum Geelvinck is al meer dan dertig jaar een historisch-huismuseum. Gevestigd op de bescheiden buitenplaats Huize Kolthoorn, het atelierhuis van het kunstenaarsechtpaar Jan & Hedwig Kleintjes-van ...

Kunst & cultuurNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Deel
Piano's verplaatsen

Piano's verplaatsen

Structureel werk · Flexibele uren
Kamperweg 23, 8181 CS Heerde, Nederland
Kunst & cultuurNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Museum Geelvinck
#63913
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Museum-Geelvinck/activiteiten/Pianos-verplaatsen/63913 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Handen uit de mouwen steken bij het verplaatsen van piano's voor concerten en in de opslag

Uitgebreide omschrijving

Museum Geelvinck beheert de belangrijkste en grootste collectie historische piano's in Nederland: meer dan 300 instrumenten uit de 18e t/m begin 20e eeuw. Het zijn instrumenten van allerlei afmetingen en vormen: gewone rechtopstaande piano's, vleugels, allerlei opvallend gevormde piano's (zoals "giraffes") en heel veel 'tafelpiano's' (dat zijn piano's in de vorm van een "kist op pootjes", dus een soort tafel). Een deel van deze piano's is bespeelbaar en lenen wij uit voor concerten. Veel piano's moeten nog gerestaureerd worden. Sommige piano's worden gebruikt door conservatoria en vakopleidingen. Ook hebben we piano's uitgeleend aan studenten en net afgestudeerde musici. Onlangs hebben we zelfs twee piano's en twee harmoniums verscheept naar Suriname voor de muziekschool en het zorgcentrum "Wiesje" (voor ouderen met dementie) in Paramaribo.


Kortom, het komt vaak voor dat we even een paar sterke handen nodig hebben voor het verplaatsen van een piano of vleugel. We zijn al heel blij als u wilt helpen bij het verplaatsen van piano's bij concerten en video-opnames op Huize Kolthoorn in Heerde en de drie opslagplaatsen die wij in ons dorp ter beschikking hebben.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Heerde Activiteiten > Museum Geelvinck > Piano's verplaatsen

Over Museum Geelvinck

Museum Geelvinck is al meer dan dertig jaar een historisch-huismuseum. Gevestigd op de bescheiden buitenplaats Huize Kolthoorn, het atelierhuis van het kunstenaarsechtpaar Jan & Hedwig Kleintjes-van Osselen, bewaren wij een brede collectie. De tuin van Huize Kolthoorn was voor hen een belangrijke bron van inspiratie en wij doen ons best deze in oude glorie te herstellen. Naast onder meer ruim vijftig werken van hun hand, beheert ons museum de omvangrijkste Nederlandse collectie historische piano's uit de 18e en 19e eeuw. Wij organiseren (piano)concerten door het hele land. Ook het Basjkierenmonument 1813 met het ruiterbeeld in Veessen en de Benckendorff-sculptuur in Wijhe is een initiatief van ons museum.