Skip Sidebar

Over ons

Museum Geelvinck is al meer dan dertig jaar een historisch-huismuseum. Gevestigd op de bescheiden buitenplaats Huize Kolthoorn, het atelierhuis van het kunstenaarsechtpaar Jan & Hedwig Kleintjes-van ...

Kunst & cultuurNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Deel
Tiny Forest aanplanten

Tiny Forest aanplanten

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 24 feb 2023
Kamperweg 23, 8181 CS Heerde, Nederland
Buiten
Buurt & omgevingNatuur & Milieu
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Museum Geelvinck
#62267
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Museum-Geelvinck/activiteiten/Tiny-Forest-aanplanten/62267 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We hebben een mini-bosje aangepland. Gevraagd wordt hulp met het beheren van dit bosje en onderzoek hoe flora en fauna zich ontwikkelt.

Uitgebreide omschrijving

Het concept van een 'tiny forest' is om op een heel klein oppervlakte (ruim 100 m2) de condities van echte bosgrond te creëren en daar veel inheemse boompjes en struikjes te planten. Na tien jaar heb je dan een dichtbegroeid bosje; goed voor het milieu. Ons 'tiny forest' maakt onderdeel uit van een door de provincie gesteund project van IVN (natuureducatie): op verschillende plekken door heel Gelderland worden 'tiny forest'-bosjes aangeplant. Van MeerBomenNu ontvingen wij zaailingen uit andere bossen en parken. Inmiddels zijn eind februari bijna 500 zaailingen van bomen en struiken geplant. Graag krijgen wij hulp om ons Tiny Forest verder te ontwikkelen: regelmatig kijken of er geen wingerd, bramen of brandnetels gaan woekeren, onderzoeken hoe flora en fauna (vogeltelling) zich ontwikkeld, foto's nemen en noteren hoe alles loopt. De bedoeling is, dat we er educatieve rondleidingen gaan geven. Ons museum beschikt ook over een uitgebreide bibliotheek over tuin en groen.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Heerde Activiteiten > Museum Geelvinck > Tiny Forest aanplanten

Over Museum Geelvinck

Museum Geelvinck is al meer dan dertig jaar een historisch-huismuseum. Gevestigd op de bescheiden buitenplaats Huize Kolthoorn, het atelierhuis van het kunstenaarsechtpaar Jan & Hedwig Kleintjes-van Osselen, bewaren wij een brede collectie. De tuin van Huize Kolthoorn was voor hen een belangrijke bron van inspiratie en wij doen ons best deze in oude glorie te herstellen. Naast onder meer ruim vijftig werken van hun hand, beheert ons museum de omvangrijkste Nederlandse collectie historische piano's uit de 18e en 19e eeuw. Wij organiseren (piano)concerten door het hele land. Ook het Basjkierenmonument 1813 met het ruiterbeeld in Veessen en de Benckendorff-sculptuur in Wijhe is een initiatief van ons museum.