Skip Sidebar

Over ons

In het Zuivelmuseum ontdek je alles over melk!
Wat is melk? Hoe maakt een koe lekkere en gezonde melk? Hoe melk je een koe? Wat kun je van melk maken? Hoe komt de melk van de koe in je koelkast? Je ...

Kunst & cultuur
Deel
Medewerker(-s) beheer en bewerking digitale presentaties (M/V)

Medewerker(-s) beheer en bewerking digitale presentaties (M/V)

Taak · 8 uur
Kanaaldijk 63, 8191 LW Wapenveld, Nederland
Data ScienceNederlandsAdministratie
Kunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Nederlands Zuivelmuseum
#62763
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Nederlands-Zuivelmuseum/activiteiten/Medewerker-s-beheer-en-bewerking-digitale-presentaties-MV/62763 om je aan te melden

Contactpersoon

Nederlands ZuivelmuseumStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Mooie presentaties voor bezoekers en groepen (bijv. scholen) maken en zodoende de collectie van het museum verder ontsluiten.

Uitgebreide omschrijving

Het Nederlands Zuivelmuseum beschikt over een grote collectie filmmateriaal, zowel historisch als actueel. Een belangrijk deel van die collectie is inmiddels gedigitaliseerd en is beschikbaar voor het publiek via touchscreens bij de museale units in het museum en (op DVD) in de afzonderlijke presentatieruimte.


Binnenkort hopen we de resterende collectie analoge beeld- en geluidsdragers te laten digitaliseren door een extern professioneel bedrijf.


Het is de bedoeling dat het museum de bewerking en presentatie van dit nieuwe digitale materiaal en het onderhoud op bestaande presentaties in eigen beheer gaat doen. De aan te trekken vrijwilliger(-s) zal/zullen daarvoor een cursus bij de leverancier volgen. Dat is Brightsign in Amsterdam, leverancier van zowel apparatuur als programmatuur.


Wie heeft zin en tijd om deze uitdagende rol te vervullen en om mooie presentaties voor bezoekers en groepen (bv. scholen) te maken en om zodoende de collectie van het museum verder te ontsluiten? Uiteraard zijn de cursus- en reiskosten voor rekening van het Zuivelmuseum.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Wapenveld Activiteiten > Nederlands Zuivelmuseum > Medewerker(-s) beheer en bewerking digitale presentaties (M/V)

Over Nederlands Zuivelmuseum

In het Zuivelmuseum ontdek je alles over melk!
Wat is melk? Hoe maakt een koe lekkere en gezonde melk? Hoe melk je een koe? Wat kun je van melk maken? Hoe komt de melk van de koe in je koelkast? Je leert het allemaal via een spannende en interactieve ontdekkingsreis door de boerderij, de koeienstal en over het erf.
Voor kinderen is er ook genoeg te beleven. Zij kunnen koe melken; lopen met hoepels en op klossen; een speurtocht doen; zuivel proeven; met een juk lopen en nog veel meer!

Het rijksmonument Erve IJzerman is omgetoverd tot een Zuivelmuseum. In de boerderij is de tijd afgelopen eeuw stil blijven staan. Neem een kijkje in de ouderwetse stallen, de oude bedsteden en de originele keuken.

Het Zuivelmuseum is leuk en leerzaam! De schitterende locatie van het museum maakt de beleving compleet.