Skip Sidebar

Over ons

In het Zuivelmuseum ontdek je alles over melk!
Wat is melk? Hoe maakt een koe lekkere en gezonde melk? Hoe melk je een koe? Wat kun je van melk maken? Hoe komt de melk van de koe in je koelkast? Je ...

Kunst & cultuur
Deel
Medewerker(-ster) analyse en transcriptie interviews

Medewerker(-ster) analyse en transcriptie interviews

Taak · 8 uur
Kanaaldijk 63, 8191 LW Wapenveld, Nederland
Kunst & cultuur
1 plaats over.
Activiteit Delen
Nederlands Zuivelmuseum
#74956
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Nederlands-Zuivelmuseum/activiteiten/Medewerker-ster-analyse-en-transcriptie-interviews/74956 om je aan te melden

Contactpersoon

Nederlands ZuivelmuseumStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Analyse en vertaling van recent opgenomen interviews.

Uitgebreide omschrijving

Ben je geïnteresseerd in nieuwe verhalen over vroeger en beheers je het Heerder/Wapenvelder dialect?

Dan is de analyse en vertaling van recent opgenomen interviews misschien een hele leuke, uitdagende klus.


In het kader van de geschiedenis van de locatie van het Nederlands Zuivelmuseum (Erve IJzerman) in Wapenveld zijn in 2023 meerdere interviews gehouden met mensen die nog levende, kostbare herinneringen hebben aan het wonen en werken op deze boerderij in de vorige eeuw. Die interviews zijn alle op video gezet en worden via samenvattingen ontsloten voor het publiek. Zo wordt deze “vertelde historie” (ook wel “oral history’ genoemd) bewaard en ontsloten voor het hedendaagse publiek en komende generaties.


Meerdere interviews zijn opgenomen in het dialect, zodat een actieve beheersing van het dialect noodzakelijk is voor deze klus. Het gaat om meerdere uren video, waaruit in onderling overleg een eerste selectie zal worden gemaakt voor de transcriptie.


Je kunt het werk thuis op eigen PC/laptop doen.


Het is de bedoeling dat de transcriptie gewoon in Word wordt vastgelegd, de verdere videobewerking (overbrengen transcriptie in ondertiteling) is dan weer in andere handen

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Wapenveld Activiteiten > Nederlands Zuivelmuseum > Medewerker(-ster) analyse en transcriptie interviews

Over Nederlands Zuivelmuseum

In het Zuivelmuseum ontdek je alles over melk!
Wat is melk? Hoe maakt een koe lekkere en gezonde melk? Hoe melk je een koe? Wat kun je van melk maken? Hoe komt de melk van de koe in je koelkast? Je leert het allemaal via een spannende en interactieve ontdekkingsreis door de boerderij, de koeienstal en over het erf.
Voor kinderen is er ook genoeg te beleven. Zij kunnen koe melken; lopen met hoepels en op klossen; een speurtocht doen; zuivel proeven; met een juk lopen en nog veel meer!

Het rijksmonument Erve IJzerman is omgetoverd tot een Zuivelmuseum. In de boerderij is de tijd afgelopen eeuw stil blijven staan. Neem een kijkje in de ouderwetse stallen, de oude bedsteden en de originele keuken.

Het Zuivelmuseum is leuk en leerzaam! De schitterende locatie van het museum maakt de beleving compleet.