Skip Sidebar

Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten ...

ZorgWelzijn
Deel
Eerstehulpverlener (vrijwillig)

Eerstehulpverlener (vrijwillig)

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
Eerste hulpZorg
ZorgWelzijn
Activiteit Delen
Rode Kruis Gelderland
#64097
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Rode-Kruis-Apeldoorn/activiteiten/Eerstehulpverlener-vrijwillig/64097 om je aan te melden

Contactpersoon

Jenine van de SchootbruggeStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

De eerstehulpverleners van het Rode Kruis bieden op vele manieren hulp; in de Coronacrisis, bij de opvang van vluchtelingen en op vele evenementen.

Uitgebreide omschrijving

Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp. Wil jij iets betekenen voor een ander?

De eerstehulpverleners van het Rode Kruis bieden op vele manieren hulp; in de Coronacrisis, bij de opvang van vluchtelingen en op vele grote en kleinere evenementen. Je komt als hulpverlener van alles tegen. Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding, een alcoholvergiftiging of een verstuiking. Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis en meld je aan!


Wat ga je doen?

Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties, op diverse evenementen kun je je vaardigheden op peil houden. Is er iemand gewond of onwel? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens een sportwedstrijd, een festival, een kermis of daar waar het Rode Kruis om ondersteuning wordt gevraagd. Jij en je team staan klaar daar waar hulp nodig is.


Als eerstehulpverlener krijg je:

• Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk, jij maakt het verschil;

• Een aanbod van relevante trainingen om je EHBO kennis uit te breiden en je voor te bereiden op eerstehulpverlening, deels online;

• De vrije keus voor welke evenementen of overige diensten je je aanmeldt;

• Veel nieuwe contacten en ervaringen, persoonlijke ontwikkeling of een mooier CV.


Wie ben jij?

• Je bent 18 jaar of ouder;

• Je hebt een geldig EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen en je onderschrijft onze Grondbeginselen;

• Je bent stressbestendig en fysiek in staat tot EHBO en reanimatiehandelingen;

• Je luistert goed en reageert alert op behoeften van hulpvragers;

• Je bent minimaal 52 uur per jaar beschikbaar voor inzetten tijdens openstaande diensten.


Geïnteresseerd?

Is dit echt iets voor jou? Neem contact op met onze contactpersoon.OVER RODE KRUIS DISTRICT NOORD EN OOST GELDERLAND

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.

Voor jou en voor hen staan we klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Activiteit Delen

Over Rode Kruis Gelderland

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling.