SeniorWeb vrijwilligerswerk

SeniorWeb vrijwilligerswerk

Structureel werk · Flexibele uren
Heerde, Gelderland, Nederland
Buurt & omgevingOuderenWelzijn
Activiteit Delen
SeniorWeb Heerde Wapenveld
#80885
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/SeniorWeb-Heerde-Wapenveld/activiteiten/SeniorWeb-vrijwilligerswerk/80885 om je aan te melden

Contactpersoon

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over SeniorWeb Heerde Wapenveld

Vrijwilliger worden bij SeniorWeb Heerde / Wapenveld?

Bent u een computerliefhebber? Handig met uw smartphone? Enthousiast over sociale media? Laat senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld ervaren.
 Word vrijwilliger bij SeniorWeb Heerde / Wapenveld!

Voor sommige senioren is de digitale wereld heel vanzelfsprekend. Anderen hebben er meer moeite mee. Maar iedereen heeft wel eens hulp nodig bij een computerprobleem. Of wil graag weten hoe een foto moet worden overgezet van een tablet of een smartphone naar de computer. Of hoe een apparaat het beste kan worden beveiligd. En hoe een back-up moet worden gemaakt. Voor deze en andere computervragen kunnen senioren terecht bij SeniorWeb.
Wij vragen:
- Plezier in het helpen van mensen
- Nieuwsgierigheid naar digitale ontwikkelingen
- Een paar uur per week van uw tijd (vaak flexibel in te delen)

SeniorWeb-vrijwilligers vinden het leuk en inspirerend om hun computerkennis uit te breiden door contact met collega-vrijwilligers!

Wat is SeniorWeb Heerde / Wapenveld?
- Project van de Vrijwillige Hulpdienst www. vhdheerde.nl
- Leslocaties dorpshuis De Heerd, Heerde en Hof van Cramer, Wapenveld
- Groep die bestaat uit 15 enthousiaste vrijwilligers

Wat doet SeniorWeb Heerde / Wapenveld?
- Maandelijks Digitaal Café
Een bijeenkomst met een aansprekend, luchtig onderwerp met interactieve presentatie waarbij deelnemers iets opsteken, elkaar ontmoeten en gezelligheid ervaren.
- Wekelijks inloopspreekuur
Inloopspreekuur elke woensdagmiddag van 14.00-17.00 uur in samenwerking met de bibliotheek in Dorpshuis De Heerd. Een vrijwilliger van SeniorWeb is op die middag aanwezig van 16.30-17.00 uur.
- Gebruikersgroepen
Een groep bestaat uit 3 – 6 deelnemers die allen een bepaalde basisvaardigheid hebben in het gebruik van computer, tablet of telefoon. De groep bepaalt de onderwerpen die voorbereid worden door één van de deelnemers of de groepsleider.
- Individuele hulp
Voor specifieke vragen over het gebruik van digitale apparatuur, programma’s of apps wordt individuele hulp aangeboden op één van onze leslocaties of bij de aanvrager thuis.
- Vrijwilligersbijeenkomsten
Regelmatig zijn er vrijwilligersbijeenkomsten om elkaar bij te praten, ervaringen te delen en worden er presentaties gegeven over een actueel onderwerp op digitaal gebied.
Belangstelling?
Neem contact op met Gerrit van Suijdam, tel. 06 – 538 200 39 of stuur een bericht naar seniorwebheerde@gmail.com