Skip Sidebar

Over ons

Mentorschap Overijssel Gelderland biedt mentorschap (wettelijk vertegenwoordiging) voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen ...

ZorgSociale rechtvaardigheidWelzijn
Deel
Betrokken vertegenwoordigers (mentoren) van onze cliënten

Betrokken vertegenwoordigers (mentoren) van onze cliënten

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
Advies & MentoringZorg
ZorgSociale rechtvaardigheidWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland
#71183
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Stichting-Mentorschap-Overijssel-Gelderland4/activiteiten/Betrokken-vertegenwoordigers-mentoren-van-onze-clienten/71183 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor diverse cliënten zoeken we mentoren die helpen besluiten te nemen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Uitgebreide omschrijving

Een mentor is wettelijk vertegenwoordiger bij beslissingen over wonen, welzijn, verzorging en verpleging van kwetsbare cliënten.


Wat doet een mentor?

Een mentor is wettelijk vertegenwoordiger van mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen op het gebied van zorg en welzijn. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met dementie, psychiatrische stoornissen of een verstandelijke beperking.

Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt, hem leert kennen en weet wat hij leuk en belangrijk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welzijn, die de cliënt zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt of de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien.


We zoeken voor diverse cliënten mentoren die helpen besluiten te nemen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor (wettelijk vertegenwoordiger) voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. De kantonrechter stelt dan een mentorschap in, dat wordt uitgevoerd door de vrijwilliger onder verantwoordelijkheid van stichting Mentorschap Overijssel Gelderland. We kijken zorgvuldig naar de juiste match tussen mentor en cliënt, waarbij de wensen van beiden uitgangspunt zijn.


Wil jij het verschil maken voor één van onze cliënten? Kan je goed communiceren, ben je initiatiefrijk, onafhankelijk en integer? Dan is mentorschap iets voor jou.


We bieden:

Waardevol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk met persoonlijk contact, ruimte voor eigen inbreng, flexibel in te delen tijden, scholing, begeleiding en ondersteuning, (maatschappelijke) werkervaring op jouw CV, een onkostenvergoeding. Het is een boeiende vrijwilligersfunctie met een ‘bite’. Goed mentorschap uit zich in een combinatie van professionele kwaliteit en persoonlijke aandacht.


Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.


Werktijd:

Flexibel. Af te stemmen met de cliënt. Gemiddeld 8 - 10 uur per maand.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland

Mentorschap Overijssel Gelderland biedt mentorschap (wettelijk vertegenwoordiging) voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Het gaat hierbij om mensen, jong en oud, met een verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of dementie.