Skip Sidebar

Over ons

Wanneer vluchtelingen naar hun eigen woning in de gemeente verhuizen, komt er ontzettend veel op hen af: verhuizen naar een onbekende stad of dorp, snel de Nederlandse taal leren en de weg vinden in ...

Vluchtelingen & MinderhedenWelzijn
Deel
Breng gezinnen weer bij elkaar!

Breng gezinnen weer bij elkaar!

Structureel werk · 4–6 uur/week
Stationsstraat 25, 8161 CP Epe, Nederland
Vluchtelingen & MinderhedenWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vluchtelingenwerk
#63489
Scan me of ga naar www.vrijwilligheerde.nl/o/Vluchtelingenwerk2/activiteiten/Breng-gezinnen-weer-bij-elkaar/63489 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ondersteun statushouders tijdens hun gezinsherenigingsaanvraag totdat de familie er is!

Uitgebreide omschrijving

Een statushouder helpen om vervolgens zijn gezin te ontmoeten omdat jij bijgedragen hebt aan de gezinshereniging. Hoé mooi is het om in deze onzekere en spannende tijd voor de statushouder, naast hem te staan.


Je begeleid statushouders bij hun aanvraag gezinshereniging en andere (asielgerelateerde) juridische procedures. Je verdiept je in de procedures en de situatie van de cliënt. Je geeft individueel voorlichting en advies.


Concreet betekent dit dat je gesprekken voert met cliënten, ze ondersteunt bij de procedures, informeert en brieven schrijft en formulieren invult die nodig zijn om de gezinshereniging te laten slagen. 

Daarnaast registreer je alle acties in het dossier van de cliënt. Tot slot kun je een schakel zijn tussen de cliënt en de Immigratie- en Naturalisatiedienst en ambassades en andere overheidsinstanties. Van belang hierbij is dat cliënten leidend zijn en blijven voor hun eigen procedures. Je hebt een eigen cliëntenbestand en bewaakt de deadlines voor jouw cliënten.


Het is voor deze werkzaamheden van belang dat je op HBO niveau kunt werken en je je communicatief en schriftelijk goed kunt uitdrukken. Een juridische achtergrond kan helpen, maar is niet noodzakelijk. Het is soms wel nodig om sterk in je schoenen te staan. We vragen daarnaast betrokkenheid, een professionele houding en het zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke gegevens.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Epe Activiteiten > Vluchtelingenwerk > Breng gezinnen weer bij elkaar!

Over Vluchtelingenwerk

Wanneer vluchtelingen naar hun eigen woning in de gemeente verhuizen, komt er ontzettend veel op hen af: verhuizen naar een onbekende stad of dorp, snel de Nederlandse taal leren en de weg vinden in een doolhof van regelgeving. Ook moeten vluchtelingen op zoek naar werk. De maatschappelijke begeleiders van VluchtelingenWerk staan vluchtelingen bij in deze roerige periode en helpen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Vluchtelingen worden vanaf dag één bijgestaan door maatschappelijk begeleiders in hun nieuwe woonplaats. Die samenwerking begint soms al vóór het tekenen van het huurcontract. Vrijwilligers helpen vluchtelingen met alle praktische regelzaken. Denk bijvoorbeeld aan het het afsluiten van verzekeringen, het zoeken van artsen, tandartsen en scholen voor de kinderen. Maar de begeleiding gaat verder dan praktische zaken alleen. Samen met de maatschappelijk begeleider vindt de vluchteling de weg in zijn nieuwe woonplaats en in de Nederlandse samenleving. Ook wordt veel aandacht besteed aan het vergroten van het sociale netwerk en de zelfredzaamheid van de vluchteling, zodat zij sneller zelfstandig kunnen werken aan hun nieuwe toekomst.